Nem melles-leg…

Pár év múlva piacra dobhatják azt a hormontabelttát, amelynek köszönhetően a férfiak is tudnak majd szoptatni.

A nő terhessége alatt szedett gyógyszercsomag kialakítja a férfi emlőjében is a tejvezetéket, igaz hogy mellékhatásként valamilyen fokú mellnövekedés is megtörténhet. Azonban az egyik fejlesztő szerint ez nem lehet ok a szer elutasítására, hiszen a nők már évtizedek óta befolyásolják a hormonháztartásukat különböző fogamzásgátló tablettákkal.

A szer hatására megindulna az „apatej”, amellyel a férfi segíteni tudja az anyák szoptatását. A kérdés már csak az, hogy ugyanolyan tápláló lenne-e, mint az anyatej, valamint tényleg a nők segítségeként robbanna be az új innováció vagy szimplán egy meleglobbi terméke az egész?

Hormontabletta nélkül is tudnak szoptatni.

Bizonyos feltételek mellett a férfiak is tudnak szoptatni, háziasított állatoknál, például kecskéknél, macskáknál és tengerimalacoknál megfigyelték, hogy adott körülmények között a hímek is tudják az utódaikat táplálni. Az állatvilágban eddig csak a dayak gyümölcsdenevérek hímjeinél észlelték, hogy életvitelszerűen szoptatja az utódjaikat.

Már azt is felfedezték, hogy a hormonális ingadozás előidézheti a jelenséget, már a második világháborúban is észleltek hasonlót, amikor a hazatért foglyok, miután megfelelő ételmennyiséghez jutottak, a szervezet olyan hormoningadozást okozott, aminek következtében bekövetkezett a tejtermelés.

Amíg nincs bogyó, marad a „tatacici”.

A „Vejedre ütök” című film második részében láthatunk egy jelenetet, ahol a felvigyázó nagypapa szoptatja unokáját a lánya mellének készített másolatából. Amíg kidobják a hormongyógyszereket, ez is megoldás lehet a nők szoptatásában való támogatásban.

Elveszik a nők szerepét.

Akárhogy is nézzük, a nők lettek arra teremtve, hogy gyermekeket szüljenek, valamint az egész belső szerkezetük úgy lett kitalálva, hogy kihordják, majd később táplálják utódaikat. Ezen akarhatunk változtatni, de egyelőre nem áll ott a tudomány, hogy teljes emberi szervezeteket cseréljünk ki, legalábbis, ami a nemi szerveket és megtermékenyítést illeti.

„Harcoljon ő a realitások ellen.”

A Brian élete még mindig jó példa arra, hogy bemutassuk, kezd valós társadalmi problémává válni, ki mi szeretne lenni és milyen funkciót szeretne betölteni még akkor is, ha bizonyos szervekkel nem rendelkezik. 

A hormontablettáról bővebben itt olvashatnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre