Csíksomlyó Ferenc pápa vágya!

Ferenc pápa személyes óhaja volt, hogy minden keresztény közösséghez eljuthasson Romániában. Ezért a katolikus egyházfő Iaşi-t, Balázsfalvát és Csíksomlyót is felkeresi.

Bukaresti látogatása során – állami látogatása keretében – hivatalosságokkal is találkozik, Balázsfalván ellátogat a görögkatolikusokhoz, míg Iaşi-ban a román ajkú katolikusokkal, Csíksomlyón pedig a magyar katolikusokkal találkozik” – jelentette ki Francisc Doboş szóvivő.

Böcskei László nagyváradi püspök véleménye szerint a Szentatya a hitben való töretlen helytállást kívánja személyes jelenlétével megerősíteni. A püspök az elmúlt évtizedek változó világában történő keresztény magatartásra is utalt ezzel a kijelentésével.

Sokak véleménye szerint már most érdemes a pápalátogatás idejére a lehetséges szállásokat lefoglalni, mert várhatóan nagyon hamar betelnek a vendégeket fogadni képes helyek. Az egy héttel későbbi, hagyományos pünkösdi búcsú pedig csak csökkenti annak az esélyét, hogy szabad szobát találjunk a csíksomlyói események idejére.

(Forrás: 777blog.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre