Magyar csapat is utazik a panamai ifjúsági világtalálkozóra

Január 5-én, szombaton tartották Budapesten a panamai ifjúsági világtalálkozóra (IVT) a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottsága szervezésében utazó magyar csapat előtalálkozóját.

Az MKPK Ifjúsági Bizottsága szervezésében huszonkilenc fő egyházmegyei delegáltként utazik, tizenegyen pedig egyénileg jelentkeztek. A csoportot két pap fogja kísérni.

A panamai világtalálkozó előtt január 18. és 21. között Costa Ricában, a Katolikus Shalom Közösség szervezésében vesznek részt egy előtalálkozón, majd január 22-én utaznak tovább a nagyszabású eseményre.

A Vasárnap.hu megkeresésére Gábor Miklós, az MKPK Ifjúsági Bizottságának elnöke elmondta, hogy ezek az ifjúsági találkozók nagyon népszerűek a fiatalok körében, hiszen például tavaly Krakkóban 3500 magyar volt jelen a rendezvényen. Idén viszont a távolság és nagyobb útiköltség következtében kevesebben tudják vállalni a részvételt.

Gábor Miklós kiemelte, akik nem tudnak elmenni az eseményre, azoknak 2019. január 26-án rendeznek egy Panama-napot Budapesten.

A delegálti találkozóról részletesebb összefoglaló itt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre