Abortusz: egy “választás”, amely a legtöbb ember halálát okozza a világon

Amikor egy évet magunk mögött hagyunk, rendszerint mindenféle összegzések és statisztikák készülnek a legfontosabb eseményekről; legyen szó akár politikáról, társadalomról, sportról vagy épp klímaváltozásról Az újságok hasábjain azonban minden valószínűség szerint 2018 legdrámaibb jelentését hiába fogjuk keresni. Pedig nem másról van szó, mint a világban történő halálozások legfőbb okáról. A Worldmeters összegzése szerint a 2018-as esztendőben 41,9 millió abortusz történt.

Vajon miért övezi néma csend több tíz millió ember halálának az okát? A válasz egyszerű: ők nem betegség, környezetszennyezés, füst vagy erőszak következtében hunytak el (ilyen halálesetekkel naponta találkozunk a lapok hasábjain), hanem abortusz által. Rák betegségben 2018. január 31-től számítva 8,2 millióan vesztették életüket. Összehasonlításképpen: az abortált magzatok száma ennek több, mint ötszöröse! Világszerte közel minden negyedik terhesség végződött magzatelhajtással 2018-ban. Fontos megjegyezni, hogy 2010 és 2014 között évente körülbelül 56 millió abortuszt hajtottak végre, tehát összességében csökkenő tendenciáról beszélhetünk – jóllehet több ország esetében nem ismerjük a valós adatokat.

A sokkoló tények ellenére borítékolható, hogy továbbra sem fognak tudomást venni erről a tragédiáról, hiszen az uralkodó szemlélet szerint az abortusz “csak egy döntés”. Valójában 42 millió okunk van, hogy beszéljünk róla.

Forrás: iltimone.org 

Iratkozzon fel hírlevelünkre