A kínai rendőrség kvótát bocsátott ki keresztények letartóztatására

Kínában kvóta alapján tartóztatnak le keresztényeket – adta hírül egy német folyóirat tudósítása alapján a 777 blog. Az Open Doors belmissziós munkatársa imádságot kért hazája keresztény közösségeinek tagjaiért.

 

 

A Bitter Winter (A Zord Tél), vallásszabadsági folyóirat arról számolt be, hogy a 6,6 millió lakosú észak-kelet kínai nagyvárosban, Dalianban a rendőrkapitányságokat annak alapján értékelik, hogy hány keresztyént sikerül letartóztatniuk.

Az észak-koreai határ közelében lévő, Liaoning tartomány második legnagyobb városból, Dalianból származó rendőrtiszt a folyóiratnak elmondta, hogy a kapitányságuk felhívást kapott a Nemzeti Biztonsági Hivataltól, miszerint a teljesítményértékelésük részeként meghatározták azt is, hány keresztyént kell letartóztatniuk. A tiszt közölte, hogy minden, a városban működő kapitányság hasonló tervet kapott, mely segítségével egy százas skálán értékelik az adott rendőrállomást. A magas beosztásban dolgozók az állásukat kockáztatják, amennyiben a kijelölt kvótákat nem teljesítik.

A tiszt azt is elmondta, hogy bár ő maga nem akart keresztyéneket letartóztatni, de fél az ellenállással járó esetleges a következményektől. A kvóták teljesítése közben a kapitányságok egymással kereskednek, amikor a keresztyének neveit egyenként 70 dolláros áron vásárolják meg azoktól a kapitányságoktól, ahol már teljesítették a célkvótákat.

Széles körű leckéztetés

Az új szemlélet, valamint a Korai Eső Szövetsége Gyülekezet (az ország egyik legnagyobb földalatti gyülekezete) elleni legújabb támadások konkrét példái annak, ahogyan a kínai kormány széles körben leckézteti meg a kínai egyházat és keresztyéneket.

Mivel a kommunista kormány új vallási szabályokat vezetett be ez év februárjában, a kormánytisztviselők kényszerítik az egyházakat megfigyelő kamerák felállítására, a keresztek levételére, valamint letartóztattak egyházi vezetőket az állami hatalom aláásásának vádjával, átnevelő táborokba küldik a keresztyén tanok követőit, valamint legújabban a be nem jegyzett házi közösségek tagjait tartóztatják le.

Az új szabályok tiltják az evangélium hirdetését és a szeretetszolgálatot, valamint korlátozzák a fiatalkorúak hitbeli nevelését, az adományok gyűjtését, illetve egyértelműen megtiltják a hitalapú tartalmak online megjelenését.

Az egyházaknak regisztrálniuk kell magukat a kormánynál, így nyílik lehetőség az igehirdetések cenzúrájára. A kormánytisztviselők választhatnak vagy távolíthatnak el pásztorokat, de bármi más módon is beleszólhatnak az istentiszteletekbe is. A kormány az arcfelismerő technológiát is alkalmazza a bejegyzett egyházak esetében.

Imádkozzunk Kína keresztyén vezetőivel!

Az OpenDoors egyik belmissziós partnere, aki a kínai keresztyén vezetők felkészítését végzi, nemrég megosztotta a helyzettel kapcsolatos álláspontját: “A helyzet állandóan változik. Ne vonjuk le hamar azt a következtetést, hogy mire van Kínának szüksége. Imádkozzunk, hogy legyen a vezetőknek bölcsessége! Imádkozzatok velünk!” Konkrét imakéréseket is felsorolt a vezetők és az egyház támogatására. Ezek között szerepeltek az alábbiak is;

• állhatatosság. Imádkozz a kínai keresztyénekkel és egyházi vezetőkkel, hogy állhatatosan meg tudjanak állni a növekvő nyomással és az üldözés erőszakos cselekményeivel szemben!
• Megerősödés. Imádkozz, hogy Isten erősítse meg az egyházát Kínában, hogy a következő nemzedéket is elérjék!
• Bölcsesség. Imádkozz, hogy a kínai egyházak vezetőinek legyen meg a bölcsességük, hogy tudják, hogyan kezeljék a rájuk nehezedő nyomás!• Munkások az aratásba. Imádkozz, hogy az aratás Ura küldjön munkásokat az aratásba, hogy plántálják és ápolják azokat a magvakat, melyek végül előhozzák gyümölcseiket az eljövendő Királyságban!

Forrás: 777blog.hu, Bitter Winter, opendoorsusa.org 

Iratkozzon fel hírlevelünkre