Sako pátriárka: a békés együttélés és a kölcsönös tisztelet az egyetlen járható út

Louis Raphael Sako bíboros, a káldok babiloni pátriárkája az új év kezdetén közzé tette jókívánságait, amiben kiemelte: meg kell védeni a vallásokat a fanatikus eszméktől és mindattól, ami gyűlöletet és erőszakot gerjeszt. 

 

 

Louis Raphael Sako rámutatott, hogy a békés együttélés és a kölcsönös tisztelet az egyetlen út, amely egy ragyogó jövő felé vezet a világnak azon a részén. Meg kell védeni a vallásokat a fanatikus eszméktől és mindattól, ami gyűlöletet és erőszakot gerjeszt. Minden új év a reményt hordozza magában, amelynek hatalma van a rossz és a kegyetlenség megállítására.

A remény annyit jelent, mint megálljt parancsolni a gonosznak minden könyörtelenségével együtt és jóra, bátorságra, lelkesedésre, valamint kitartásra buzdítani a szíveket. Mert ez az Úr akarata, aki maga a Szeretet és a Kegyelem, az egyház pedig így lehet mindenkié – írta a levélben Sako bíboros.

A pátriárka üdvözletében megemlítette azt is, hogy a Karitász 28 000 szükséget szenvedő családon segít (Irakban), amelyek nagy része nem keresztény felekezethez tartozik.

„Meg kell tennünk az első lépést a jó irányba, hogy az Úr áldásából merítve élhessünk békében Istennel, magunkkal, másokkal és az egész teremtett világgal” – tette hozzá a káld pátriárka.

Forrás: S4C/Vatikáni Rádió/saint-adday.com

Kép: AFP

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre