“Allah!” kiáltás után késelt meg egy férfi három embert Manchesterben

Három embert megsebesített egy késes támadó szilveszter este a manchesteri Victoria pályaudvaron. A tettest elfogták, és a nyomozást terrorellenes vonalon kezdték meg – közölte az észak-angliai nagyváros rendőrsége nyomán a Magyar Távirati Iroda. Egy szemtanú szerint az elkövető “Allah!” kiáltás után rontott rá az áldozatokra. 

 

Két áldozatot, egy férfit és egy nőt kórházba szállítottak „kés okozta sérülésekkel”. Egy vállán megsebesült rendőrt szintén el kellett látniuk a mentőknek.

Az első hivatalos közlésből nem derült ki, hogy a tettesnek terrorista indítékai voltak-e. Egy szemtanú – a BBC brit közszolgálati média egy munkatársa – szerint ugyanakkor az elfogott gyanúsított „Allahot” kiáltott a támadás közben, a rendőröknek pedig kijelentette, hogy „amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak”.

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült fotók tanúsága szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Éjszakai közlés szerint a manchesteri incidens nyomozásának vezetését a rendőrség terrorellenes részlege vette át. Egyelőre azonban nincs ok feltételezni, hogy szélesebb körű terrorfenyegetettséggel kellene számolni.

MTI

A kép forrása az i24News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre