Juhász Hajnalka lett a Hungary Helps miniszteri biztosa

Juhász Hajnalkát, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőjét nevezte ki a Hungary Helps Program miniszteri biztosának Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – derült ki a Hivatalos Értesítőből. A biztos kinevezése január első napjától hatályos és 2020 végéig szól.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter január elsejével a Hungary Helps Program miniszteri biztosává nevezte ki Juhász Hajnalkát, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőjét. Juhász megbízatása 2020 végéig szól. 

Az S4C.News értesülései szerint a miniszteri biztos Azbej Tristan államtitkár szakmai irányítása alatt fog dolgozni, feladata a Hungary Helps Program együttműködéseinek segítése, összehangolása lesz más, nyugati országok humanitárius programjaival, kiemelt figyelmet fordítva a visegrádi országokkal történő együttműködésre. 

Nem bizonyulnak igaznak tehát azok a sajtóértesülések, melyek szerint a Hungary Helps Program kikerül az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság irányítása alól. 

Juhász Hajnalka korábban úgy fogalmazott a Hír TV stúdiójában: a magyar program újdonsága a helyi közösségekkel való folyamatos kapcsolattartás, igényeik precíz felmérése és a célzott segítségnyújtás megvalósítása, amelyek mind a hatékonyságot növelő tényezők. A magyar módszer szerint az üldözött keresztényekkel az egyházi vezetőkön keresztül veszik fel a kapcsolatot, így lehetőség van a valós helyzetük és szükségleteik megértésére. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre