Vágvölgyi Gergely: ne lesz…rd a Kisjézust, hanem fogadd be Őt!

Tekintheted karácsony bibliai történetét bugyuta mesének, de óvnálak ettől. Fedezd fel inkább a “mese” igazságát, örömét és életet átformáló erejét! Ne leszard a Kisjézust, hanem fogadd be őt az életedbe!

Az S4C.News oldalán válaszolt a minap a karácsony ellen éles kirohanást intéző Bereczky Tamásnak Vágvölgyi Gergely. Bereczky egy bejegyzésében arról értekezett, hogy “a karácsony egy felháborítóan bugyuta mesén alapuló, kínosan nyomasztó hazugságrítus”, amikor a kizsákmányoló kapitalizmus győzedelmeskedik. Ráadásul – vélekedett – ez egy szegénygyűlölő, fallocentrikus és gyilkos ünnep. 

Vágvölgyi Gergely válaszában rámutatott; a szöveg mélyen felháborító, otromba és alpári, több millió jó érzésű magyar embert, sőt, világszerte milliárdokat sért. Bármi volt is Bereczky szándéka, “semmi nem menti fel az alól, hogy mélyen belegyalogolt a keresztény emberek hitébe, valamint megannyi más ember lelki világába” – írta. 

“Karácsonykor éppen annak a Jézus Krisztusnak a születését ünnepeljük, aki megváltott minket, megszabadított emberi nyomorúságunktól, mivel a mindennapok küzdelmeinél sokkal nagyobb, felemelőbb és távlatibb célt adott, az örök élet lehetőségét. Annak a Jézus Krisztusnak a születését ünnepeljük, aki odaállt a kizsákmányoltak mellé, barátainak tekintette a legszegényebbeket és az élet szentségét hirdette” – fűzte hozzá Vágvölgyi.

Írásában kitért arra is; bárki tekintheti persze karácsony történetét “bugyuta mesének”, mégis, érdemes inkább felfedezni ennek a “mesének” az igazságát, örömét és életet átformáló erejét. Mi több, ahelyett, amire Bereczky buzdít (ti. hogy “szard le nyugodtan a Kisjézust!”) itt az ideje, hogy befogadjuk Jézust az életünkbe.

A teljes írás az S4C.News oldalon olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!