Azbej Tristan: Magyarország példát mutat a válságövezetekben élő emberek segítésében – VIDEÓ

Óriási elismerés az a magyar humanitárius programnak, hogy az USA is együttműködik velünk az üldözött keresztények megsegítésében – jelentette ki Azbej Tristan üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár az Echo TV műsorában.

 

Az államtitkár kiemelte: Magyarországot az elmúlt időszakban nagyon sok hamis támadás érte a bevándorlást támogató szervezetek és politikusok részéről a migrációs politikája miatt, de most már igazságosabban ítélnek meg minket a külföldi kormányok.

A magyar példa világviszonylatban is egyedülálló, de nem várhatja el senki hazánktól, hogy egyedül oldjunk meg világméretű katasztrófahelyzeteket. Ezért fontos, hogy a magyar példát követi az USA, amelynek lényegesen nagyobb erőforrásai vannak – szögezte le Azbej Tristan.

Ebben a programban kétévnyi előnyünk van hozzájuk képest, rengeteg tapasztalatot halmoztunk fel, illetve a kapcsolatrendszerünk is nagy az üldözött keresztény csoportokban.

Az Iszlám Állam terrorszervezet rombolása után közösen fogjuk újjáépíteni az otthonokat, kórházakat, iskolákat és templomokat. Ezt a munkát két éve elkezdtük és a magyar példát követve egy évvel ezelőtt Mike Pence amerikai alelnök meghirdette az USA magyar mintára létrehozott üldözött keresztényeket megsegítő programját – mondta el Azbej  Tristan egy másik, a TV2-nek adott interjújában

Forrás és kép: ECHO TV