Láthatósági küzdelem folyik a baloldalon

Korábban már írtunk arról, hogy az ellenzéki képviselők közül néhányan trágárkodással és tiszteletlen viselkedéssel próbálják meg felhívni magukra a figyelmet.

A tegnapi parlamenti ülésen az ellenzéki képviselők mindent megpróbáltak, hogy ezt a gyakorlatot tökélyre fejlesszék: füttyögtek, sípoltak, és megpróbálták ellehetetleníteni a törvényhozást. Később – hiába suggalták azt, hogy a törvények elfogadása nem volt legitim, az ATV reggeli műsorában még Bárándy Gergely sem volt hajlandó ezt elismerni.

Mindezek után az ellenzék az utcára vonult, hogy tiltakozzon a „rabszolgatörvény” ellen, a késő éjszakába nyúló tüntetés azonban randalírozásba csapott át. Miután körbemenetelték a belvárost, lezártak egy hidat és meglátogatták a Fidesz Lendvay utcában található székházát, visszamentek a Kossuth térre, hogy ott kukákat borogathassanak és padokat rongálhassanak meg.

Videófelvételeken az is látható, ahogy a Kossuth téri karácsonyfát megpróbálják felgyújtani, és a karácsonyfát körülvevő szánkókat összetörik, és nekidobják az ott szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A rendőrök közül öten meg is sérültek, a szánkókat pedig, amelyeket a kormány a tervek szerint a rászoruló gyerekeknek ajándékozott volna, szétzúzták.

Ilyen lelki állapotban van most az ellenzék. Ők azok, akik demokráciát féltenek, és jogállamot követelnek, és láthatóan azt próbálják meg kiprovokálni, hogy erőszakosan lépjenek fel velük szemben a rendőrök, hogy aztán elmondhassák, az orbáni diktatúrának már semmi sem szent, és mindenki jobban teszi, ha elkezd rettegni.

Hiába próbálnak meg párizsi körülményeket teremteni, hiába hasonlítgatják a mostani eseményeket a 2006-os botrányos őszhöz, és hiába hergeli néhány radikális tüntető a tömeget, a mostani helyet semmiben sem hasonlítható a Gyurcsány-érához. A független média mindeközben megpróbálta elhazudni a történteket. A Lendvay utcánál egy tüntető paprikasprayt fújt a rendőrökre, az Index és csatlósai pedig rögtön meg is írták: a rendőrök támadtak rá a tüntetőkre. Csakhogy ez pont fordítva történt.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Tordai-féle balhékultúra ráragadt az ellenzék egészére. A vitaképtelen baloldal a Jobbikkal kiegészülve másra sem képes, mint hangulatkeltésre. Van annak valami bája, amikor azok akarják védeni a dolgozókat, akik emberek százezreit tették munkanélkülivé, és hajszolták adósságba. Szerencsére ezt a magyar emberek még nem felejtették el.

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Iratkozzon fel hírlevelünkre