Rangos elismerést kapott a Pannon Egyetem

A Shanghai Ranking, mely 2003 óta listázza a vegyészmérnöki képzést nyújtó intézményeket, a veszprémi Pannon Egyetemet világ 150 legjobb vegyészmérnöki képzést nyújtó intézménye közé sorolta.

A nemzetközi lista szerint vegyészmérnöki tudományterületen a Pannon Egyetem egyedüli magyar és legjobb kelet-európai egyetemként került a világ legjobb képzőhelyei közé. A nemzetközi listán többek között a tudományos publikációk számának és tudományos értékének figyelembevételével állítják össze a rangsort.

A Pannon Egyetem az oktatás színvonala mellett az elért kutatási eredményeknek, a tudományos publikációk kimagasló számának és minőségének, valamint a kiterjedt és hatékony vállalati együttműködéseinek tulajdonítja – derült ki az MTI-hez eljuttatott közleményükből.

Gelencsér András, az intézmény rektora a következőket mondta közleményben: ez az eredmény jó példát mutat és mércét állít „a magyarországi és a kelet-európai felsőoktatási tér többi, vegyészmérnöki képzésben érintett szereplőjének, ugyanakkor egyértelmű és fontos visszajelzés a hazai vegyipari cégeknek”.

Az egyetem szakmai együttműködő partnerei – a BorsodChem Zrt., a Mol-csoport, a Richter Gedeon Nyrt. és a Sanofi Zrt. – jelentősen hozzájárulnak oktatói és kutatói eredményekhez.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre