Az Országgűlés megszavazta a Hungary Helps törvényjavaslatot

Szerda délelőtt az Országgyűlés nagy többséggel támogatta a Hungary Helps Programról szóló törvényjavaslatot. 

 

 

 

Számos indítványról, köztük a Hungary Helps Programról szóló törvényjavaslatról döntött az Országgyűlés szerdai ülésnapján. A Ház nagy többséggel támogatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely által jegyzett indítványt.

Az Országgyűlés 130 igen, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a törvényjavaslatot. 68 képviselő nem adott le szavazatot.

A javaslat általános vitájában Azbej Tristan úgy fogalmazott;  a nemzetközi gyakorlattal szemben a Hungary Helps közvetlenül juttatja el a segítséget a szükséget szenvedőkhöz, felmérve, mire van valóban szükségük. Az államtitkár emlékeztetett: az elmúlt két év programjaival több tízezer embert értek el és segítettek abban, hogy szülőföldjükre visszatérhessenek, vagy ne kelljen elhagyniuk azt. 

A törvény célja az eddiginél is hatékonyabb keretek közé helyezni a programot úgy, hogy ahhoz más országok is csatlakozhassanak. Az indítvány rögzíti a minisztériumok közötti felelősségi köröket, új ügynökséget hoz létre az átlátható lebonyolítás céljából és új, gazdaságos adományozási módszert léptet életbe.

S4C.News

Iratkozzon fel hírlevelünkre