A magyar emberek biztonsága az első

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar kormány továbbra is mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében és tovább védi a határokat. 

2012 óta több mint 300-an meghaltak és több mint 1500-an megsebesültek a muszlim illegális bevándorlók által elkövetett terrorcselekményekben– mondta el Bakondi György, hozzátéve azt, hogy ezek annak ellenére történnek, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek Európában a már bejutottak felügyeletére, kedden pedig Strasbourgban újabb súlyos terrorcselekmény történt.

Bakondi György  kiemelte azt, hogy a kormány folytatja eddigi politikáját és mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Kontrát Károly elmondta, hogy a biztonság garantálása érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a közterület-felügyelettel és az önkormányzatokkal. Az ünnepek közeledtével fokozott rendőri jelenléttel biztosítják a nagy forgalmú helyszíneken, az aluljárókban, piacokon, bevásárlóközpontokban a biztonságot. 

Az államtitkár kiemelte azt, hogy a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosa. A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar családok biztonsága az ünnepi időszakban is biztosított legyen. Jelenleg 160 karácsonyi vásár van az országban.

Bakondi György a migrációval kapcsolatban közölte: a három fő útvonal Spanyolországon, Olaszországon és Görögországon át vezet.

Kitért arra, hogy december 1-jéig a spanyol útvonalon 127 százalékos növekedés volt, ezzel szemben az olasz, tengeri útvonalon 80 százalékos csökkenést értek el. A görög útvonalon a múlt évinél 8 százalékkal többen érkeztek.

Arról is beszélt, hogy annak ellenére, hogy már Bosznián, Horvátországon és Szlovénián át vezet a fő migrációs útvonal, a számok azt mutatják, hogy továbbra is komoly nyomás alatt van a magyar-szerb határ.

Bakondi György szerint az EU törekvése az, hogy legalizálja a tömeges és jogellenes bevándorlást, lebontsa a beáramlást akadályozó nemzeti szabályokat, politikai nyomás alá helyezze a migrációbarát bevándorláspolitikát ellenző országokat és központosítsa a nemzeti hatáskörbe tartozó ügyeket.

A biztonságpolitikai szakértő arra is kitért, hogy előrehaladott állapotba került a közös európai menekültügyi rendszer kidolgozása, amely megteremtené a legális, tömeges bevándorlás feltételeit és elvonná a nemzetállamok hatáskörét. 

Bakondi György a migránsoknak adott bankkártyákkal kapcsolatban kifogásolta a kártyák névtelenségét és azt, hogy nem világos a finanszírozási háttér. 

Az Európai Parlament keddi, humanitárius vízummal kapcsolatos döntéséről azt mondta, az Európai Parlament a saját szabályát sem tartja be.

Bakondi György elmondta, az ENSZ migrációs paktumában az unióéhoz „kísértetiesen hasonló” törekvéseket fogalmaztak meg, és mindkettőben tetten érhető a Soros György által finanszírozott szervezetek „aktív tevékenysége”. 

(MTI)

 

 

 

.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre