A Nagy Ho-ho-ho Horgász színpadon

A Nagy Ho-ho-ho Horgász Télen-Nyáron fotós próbáján járt a vasarnap.hu.

Az előadást december 8-án mutatják be az Újszínházban Kökényessy Ági rendezésében, aki közel másfél évig dolgozott a művön Bártfay Rita dramaturggal. Az előadás Pethő Zsolt és Csukás István A nagy ho-ho-horgász című rajzfilmje alapján készült.

Fotó: Kürtös Kata/vasarnap.hu

A színpadot az első felvonásban betölti a nyugodt vizű tó, a nádas és a stég, rajta a Nagy Horgász és a kis kekec Főkukac. A második felvonásban a téli hideg borul a színpadra, de a Nagy Horgászt ez sem gátolja meg kedvenc időtöltésében, a helyszín a horgász otthona és később az árusokkal teli piac lesz. Az előadásban elhangzott dalok között felcsendül a rajzfilmhez írt 100 Folk Celsius zenekar főcímdala is.

Fotó: Kürtös Kata/vasarnap.hu

Az élénk színben pompázó jelmezek életre keltik a történetben megjelenő állatokat, a vidám kishalakat, a segítőkész békát és az izgő-mozgó Főkukacot is.

Fotó: Kürtös Kata/vasarnap.hu

A Nagy Ho-ho-ho Horgász szerepében Incze József látható, aki hatalmas, mélynarancs kalapjában mintha csak a meséből lépett volna elő. Hű társát, a Főkukacot Papp Csaba alakítja, a Kishal pedig Kökényessy Ági jól ismert hangján szól hozzánk. Egy új szereplővel is bővült a történet hangban, aki át tudja adni Csukás István narratív mondatait, és nem más szólal meg ezen a hangon, mint maga az író.

A képre kattintva galéria nyílik!

Iratkozzon fel hírlevelünkre