Összekapaszkodást sürgetett az egészségügyben az államtitkár

Az egészségügyi ellátás jobbá tételéhez az ágazatban dolgozók közös gondolkodására, együttműködésére van szükség – jelentette kiaz egészségügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten. A homeopátiás szereket továbbra is száműzi a kormány. „”–

Horváth Ildikó a Magyar Gyógyszerészi Kamara által szervezett köztestületi napok rendezvényén köszöntőjében kifejtette: a 21. században merőben másként gondolkodnak az egészségügyi szolgáltatásokról, ellátásról szerte a világon, ezért a szakmai evidenciákra, szakmai meggyőződésre alapuló, az egészség megőrzését előtérbe helyező összekapaszkodásra van szükség.

Kiemelte, ha a következő generációk életéért együtt akarunk dolgozni, akkor

valamit merőben másként, a mostaninál sokkal hatékonyabban kell csinálnunk.

Az államtitkár kitért a parlament előtt lévő egészségügyi törvényre, amelynek értelmében a jövőben a homeopátiás szereket nem lehetne gyógyszernek hívni, és a jogszabály csak a gyógyszerkódexnek megfelelés esetén engedi piacon maradni a Magyarország uniós csatlakozása előtt regisztrált homeopátiás készítményeket.

Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, azokat a sallangokat, amelyeket a közös tudásunkkal el tudunk kerülni, kerüljük el, és legyen bátorságunk arra, hogy amire van bizonyíték, azt képviseljük.

Horváth Ildikó egyben bátorította a gyógyszerészeket és a szakmai kamarát arra, hogy jogszabály-módosítói javaslataikat jelezzék az államtitkárságnak.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre