Porosenko a hadiállapot bevezetésével „megúszhatja” a jövő évi választásokat

Moszkva hivatalos és nem hivatalos magyarázata az incidenssel kapcsolatban egyértelműen azt sugalmazza, hogy ukrán belpolitikai játszma zajlik az Azovi-tengeren.

A köztelevízió moszkvai tudósítója szerint Moszkva állítja, hogy az ukrán hadihajók megsértették a nemzetközi tengerjogot, miután több órán át haladtak orosz vizeken és nem tettek eleget a megállásra vonatkozó orosz felszólításoknak.

Pogár Demeter elmondta: a Kercsi-szoroson történő áthaladásnak meghatározott rendje van: a hajóknak le kell horgonyozniuk és meg kell várniuk az áthaladási engedélyt. A tudósító arra is felhívta a figyelmet: Porosenko ukrán elnök népszerűségi mutatói nagyon alacsonyak, egy esetleges hadiállapot akár el is törölheti a jövő évi választásokat – amelyen az elnök nagyon rossz esélyekkel indulna.

Moszkva hivatalos és nem hivatalos magyarázata az incidenssel kapcsolatban egyértelműen azt sugalmazza, hogy ukrán belpolitikai játszma zajlik az Azovi-tengeren, amelynek tétje a jelenlegi elnök mandátumának meghosszabbítása.

Az incidensről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

(Fotó: MTI/EPA/Pool/Elnöki sajtószolgálat/Mihajlo Markiv)

Iratkozzon fel hírlevelünkre