A Pécsi Advent programjain is gyűjtenek az üldözött keresztényeknek

A Pécsi Egyházmegye tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Pécsi Advent című kulturális rendezvénysorozatot a baranyai megyeszékhelyen, melynek keretében koncerteken, múzeumpedagógiai foglalkozásokon, rendhagyó idegenvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. A karácsonyi készületet segítő programok mindegyikén gyűjtenek az üldözött keresztények megsegítésére.  

A Pécsi Egyházmegye tizenhatodik alkalommal hívta közös készülődésre a területén működő művészeti csoportokat, kórusokat, zenészeket. A Pécsi Advent december 2. és 16. között koncertekkel, múzeumpedagógia foglalkozással, ingyenes idegenvezetéssel várja az érdeklődőket – írja a Pécsi Napilap. A programsorozat december 2-án a Székesegyházban 18.00 órakor kezdődő püspöki szentmisével veszi kezdetét, a következő két hét során közel ötven művészeti csoport segít abban, hogy felismerjük a hétköznapi kis dolgokban rejtőző gazdagságot és éberen várjuk a karácsonyt. 

Az advent lelkülete, a nyitottság a világ felé együttérzésre késztet a szenvedőkkel, nélkülözőkkel. A Pécsi Advent minden eseményén lehetőség nyílik pénzadomány felajánlására, a Közel-Keleten és a világ más országaiban élő, üldözött keresztények megsegítésére, kapcsolódva a magyar katolikus püspökök által indított adománygyűjtéshez

Forrás: pecsinapilap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre