A baloldal mindig kifosztotta Budapestet

A Fidesz emlékezetet arra, hogy a baloldal csak tönkretette és kifosztotta Budapestet, valamint Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügyét, a befejezetlen 4-es metró beruházását hagyta maga után.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és budapesti elnöke közleményében az MSZP és a DK szombati, a kormány és a főváros megállapodásának aláírásával kapcsolatos nyilatkozataira reagált.

Az MSZP úgy véli, Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot. A DK pedig úgy látja, a Főváros Közfejlesztések Tanácsának létrehozásával a főváros elveszítette maradék függetlenségét is, mindenről Orbán Viktor fog dönteni.

Kocsis Máté közleményében hangsúlyozta: Budapest 2010 előtt csak százmilliárdos adósságoktól, közbeszerzési szabálytalanságoktól és használhatatlan tanulmányoktól volt hangos, szinte nem volt olyan közszolgáltató, ahol ne indultak volna rendőrségi eljárások. A BKV-t súlyos eladósodottság és elavult eszközpark jellemezte. 

2010-ben véget ért a Demszky-Hagyó-korszak, a nokiás dobozok és Horváth Csaba maffiózóöltönyének világa – fűzte hozzá. Tarlós István főpolgármestersége alatt más irányt vett a város, Budapest soha nem fejlődött annyit, mint az elmúlt nyolc évben – jelentette ki a fideszes politikus. 

Az Orbán-kormány 218 milliárd forint adósságtól szabadította meg a budapestieket, és kiemelt szerepet vállalt a meghatározó fejlesztési programok végrehajtásában. A fővárosban új villamosok, új buszok járnak, elkészült a 4-es metró és folyamatban van a 3-as metró felújítása, amely mintegy 30 éve váratott magára. A közlekedési fejlesztések mellett megújult valamennyi jelentős közterület, a Várkert Bazár, a Margitsziget, elkészült a Ludovika Campus.

Budapest szimbólumai közül kiemelendő a Lánchíd és az alagút felújítása, ami szintén megvalósul. A kormány és a főváros által aláírt megállapodás további 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek és megerősíti a főpolgármester pozícióját.

(MTI)