Még 22 napig tart a Látni és Látszani akció

Az országos baleset-megelőző kampány decemberig tart.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.

A szervezők és az akcióban részt vevők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva hirdették meg idén is a Látni és látszani országos baleset-megelőző kampányt, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium is támogat.

Ennek keretében 2018. október 17. és december 07. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

Idén a kampány videójában Ördög Nóra és Nánási Pál hívja fel a figyelmet az akcióra.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is térítésmentesen vizsgáltathatják át járműveik világító- és fényjelző berendezéseit, valamint gumiabroncsait. A regisztrált optikai szaküzletek hasznos tanácsaik mellett díjmentes látásellenőrzéssel is várják a járművezetőket.
A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai november 2-án Szolnokon – a láthatóság jegyében – láthatósági mellényt, jégoldót és jégkaparót osztottak, illetve hasznos tanácsokkal szolgáltak az ellenőrzött gépjárművezetők részére.

(https://latnieslatszani.hu/)

Iratkozzon fel hírlevelünkre