Debrecenben könnyű munkát találni, újabb óriáscég jöhet

A Leadec a világ 200 telephelyén mintegy 20 ezer munkatársat foglalkoztat, tavaly több mint 900 millió eurós forgalmat ért el. Dákai Ferenc a cég magyar leányának ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak elmondta azt is, hogy „az autóipari műszaki szolgáltatásokban világszerte meghatározó német multi két év alatt fejlesztette ki azt az innovációt, amely néhány éven belül a hétköznapi munkavégzés alapeszközévé válhat.”

Már folynak a tárgyalások egy lehetséges debreceni bővítéssel kapcsolatban. Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a cég. A szemüvegen futó alkalmazással a karbantartásra váró berendezés és annak alkatrészei háromdimenziós képben jelennek meg a virtuális térben, amely ujjakkal mozgatható és tetszőlegesen forgatható.

A cég magyarországi leányvállalatának jelenleg 580 alkalmazottja van, az értékesítésből származó nettó árbevétele 2017-ben megközelítette a 7,5 milliárd forintot, adózott eredménye pedig a 143 millió forintot. Ezt a jövőben jelentősen növelni szeretnék, ezáltal is számos további munkahelyet teremtve.

Forrás: vg.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre