Trump újabb miniszterét cseréli le?

Alig egy héttel azután, hogy lemondott Jeff Session igazságügyminiszter a The Washington Post arról ír, hogy az USA elnöke további változásokat tervez kormányában. Ha hinni lehet az újságnak Donald Trump a belbiztonsági miniszter elmozdítására készül.

Alig egy héttel azután, hogy lemondott Jeff Session igazságügyminiszter a The Washington Post arról ír, hogy az Kirstjen Nielsen munkáját fehér házi források szerint az elmúlt időszakban Donald Trump sokszor kritizálta. Körülményesnek és lassúnak tartja a tárcavezető bevándorlással, az illegális migránsok visszaszorításával kapcsolatos lépéseit. Ahogy korábban is írtuk az USA-ba jelenleg is hondurasi menekültek ezrei tartanak a jobb élet, és a jobb munkalehetőségek reményében

A The Washington Post szerint a csere akár napokon belül is megtörténhet. Az értesülés, amennyiben szándékos kiszivárogtatáson alapul, könnyedén jelentheti, hogy Trump megtalálta már Nielsen utódját. Olyan személyben, aki hatékonyabban hajtja végre az elnök utasításait.

Nielsent nem lehet azzal vádolni, hogy ne lenne republikánus elkötelezettségű, hiszen már George W. Bush elnöksége alatt is a Fehér Ház Belbiztonsági Tanácsában dolgozott tanácsadóként. Ugyanakkor olyan időszakban, amikor a fejlett világ keresztény kormányaira nagy nyomás helyezkedik a migráció miatt érthető, ha a világ legbefolyásosabb embere több és jobban megvalósuló döntést szeretne országa érdekében.

 Ami eddig biztos, hogy Trump a minap lemondta a Nielsennel együtt tervezett a dél-Texasi határlátogatást. A többi még csak spekuláció.

(washingtonpost.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre