Meghalni Mohamed tiszteletére?

A pakisztáni kormány újra megnyitotta Asia Bibi ügyét: nem utazhat külföldre

Az iszlám radikálisok által szervezett tiltakozások megfékezésére a pakisztáni kormány újra megnyitotta Asia Bibi ügyét, visszaküldve azt a Legfelsőbb Bíróságra. A nő nem hagyhatja el az országot. Ügyvédje úgy döntött, külföldre költözik, mert veszélyben van az élete - adta hírül a Vatican News.

Nem nyugszanak a pakisztáni radikálisok, akik Asia Bibi felakasztását követelik. A hamis vád alapján istenkáromlásért halálra ítélt ötgyermekes családanyát a pakisztáni legfelsőbb bíróság múlt hét szerdán szabadlábra helyezte.

A döntés hatására a szélsőségesek tüntetéseket szerveztek, városok életét bénították meg. A nyomás hatására a kormány megtiltotta Asia Bibinek, hogy elhagyja az országot. A katolikus nő ügyvédje viszont elmenekül az országból, tekintve, hogy sorozatos fenyegetéseket kapott, és az élete veszélybe került.

A kialakult helyzet miatt a katolikus miséket nem tartották meg az erőszak veszélyére hivatkozva. Mindeközben a kormány megtiltotta a szélsőséges radikálisoknak, hogy erőszakot gerjesszenek. Úgy látszik ez a tiltás mit sem ért: Khadim Hussain Rizvi szélsőséges vezető, a Tehreek-e-Labbaik Pakistan iszlamista párt alapítója minden követőjét felszólította, hogy készüljenek fel meghalni Mohamed tiszteletére.

(forrás: Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre