Antiszemitizmus elleni osztályok létrehozását kérik a német zsidók a bevándorlók számára

Mindezt a Kristályéjszaka 80. évfordulóján mondták el

A Németországi Zsidók Szövetsége szerint speciális osztályokat kéne kialakítani a muszlim bevándorlók számára, hogy így vegyék fel a harcot az antiszemitizmussal. Erről a szövetség vasárnapi találkozóján beszéltek, ahol elítélték az AfD politikai pártot, amiért az "normalizálta" az antiszemitizmust a német közbeszédben, írja a Deutsche Welle.

 

Abraham Lehrer alelnök a vasárnapi egyeztetésen arról beszélt, hogy ő személy szerint arra számít, hogy nőni fog az antiszemitizmus, amint a muszlim bevándorlók egyre inkább otthon érzik majd magukat Németországban. “A probléma az, hogy az arab és iszlám gyökerekkel rendelkező bevándorlók sokszor olyan országokból jönnek, ahol a politikai rezsim része a zsidókkal szembeni gyűlölet, erre épül az ország politikája és Izrael létezésének még a jogát is tagadják. Mikor már nem a lakhatás és megélhetés problémái lesznek számukra az elsődlegesek, ez a korábbi befolyás előtűnik majd. Hogy elkerüljük ezt, integrációs kurzusaikba be kell építeni egy speciálisan rájuk, illetve származási országukra szabott tanrendet” – mondta Lehrer.

“Amire szükség van itt, azok az extra órák az integrációs osztályokban, melyek arra tanítanak meg, mik az alapvető értékek, mint a demokrácia vagy a nők tisztelete, melyeket intenzíven kell tanulniuk a társadalmunkba érkezőknek” – tette hozzá.

A vasárnapi találkozót az 1938-as Kristályéjszaka 80. évfordulóján tartották meg . A Kristályéjszakának nevezett országos zsidók ellen indult erőszakot központilag irányították és szervezték meg. A pogromok során több tucat zsidót megöltek, zsinagógák és zsidó üzletek százait rombolták le, gyújtották fel a rendőrség asszisztálása mellett.

Az AfD-ről szólva, amely saját bevallása szerint nem antiszemita párt Lehrer elmondta. “Az még a legkevesebb, hogy olyan platformot teremtenek, melyen virágzik a zsidóellenesség, és erről nyíltan is lehet beszélni. De radikális képviselőik, mint például Björn Höcke, még relativizálják is a Holokausztot és láthatóan a párt nagy többsége támogatja is őket ebben. Az AfD egyfajta katalizátor az antiszemita gyökerű csoportok számára, mert olyan határokat lép át lazán, amelyek hozzájárulnak, hogy az antiszemitizmust teljesen normális hozzáállásként fogadjuk el.”

(Euronews, Deutsche Welle)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre