Sötétedés előtt keressük fel a temetőket

Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a szürkület és a sötétség az esti fáradsággal együtt növeli az autóbalesetek kockázatát.

Ebben az időszakban a gyakorlatlan, ritkán vezető autósok is a volán mögé ülnek, és az ő jelenlétük az utakon szintén fokozott odafigyelést igényel a többi autóstól. A rendőr ezredes azt kérte továbbá, hogy a temetőknél mindenki úgy parkoljon, hogy autójával ne akadályozza a többi autóst.

Ügyelni kell ilyenkor arra is, hogy sok bűnöző látogatja a temetők környékét, és az autóban hagyott mobiltelefon, táska könnyű zsákmányt jelenthet. Németh Ágnes hozzátette, hogy másodpercek alatt fel lehet törni egy autót, és hiába veszik észre az ott lévők a lopást, mert a jól szervezett csapatok tagjai kézről kézre adják a zsákmányt, amelynek így pillanatok alatt nyoma vész.

Azt javasolta a lakosságnak, hogy lehetőleg zárt parkolóban hagyják autójukat ugyanakkor a hosszú hétvégén sok lesz a rendőr és a polgárőr a temetőkben, és akinek problémája van, bátran fordulhat hozzájuk segítségért.

(MTI, M1, Fotó: Pixabay)