Csehország továbbra is nemet mond az illegális migrációra

Nem változott Andrej Babis cseh miniszterelnök álláspontja az illegális migrációról, Európának meg kell védenie természetes határait – hangsúlyozta Andrej Babis cseh miniszterelnök szombaton Prágában, amikor Emmanuel Macron francia államfővel együtt rövid sétát tett a történelmi Károly hídon.

Macron séta közben újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: bizonyos előrehaladást értek el a migrációs probléma megoldását illetően.

 Babis szerint egyetértés volt abban, hogy ellenőrzés alatt kell tartani a migrációt. Mint fogalmazott, országa csak egy kis sziget Európában. Mindenkinek, aki Csehországban akar letelepedni, munkavállalási engedéllyel kell rendelkeznie. „Ilyen rendszerre lenne szükség Európában is” – jelentette ki.

A cseh kormányfő alaptalannak minősítette azt a véleményt, hogy Csehország a migrációs probléma megoldásában nem lenne szolidáris az Európai Unió többi, alapvetően nyugat-európai tagállamával. Mint mondta, Csehország nagyon is szolidáris, katonákat, rendőröket küldtek a schengeni határok védelmére, és jelentősen megnövelte az anyagi támogatásait is.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre