Van jövője az új nemzedéknek

A jövő tétje az, hogy „hűségesek tudunk-e maradni a múlthoz, elődeinkhez, elveinkhez, a kitűzött célokhoz, nemzetünkhöz és a szervezet erejéhez” – hangzott el a Fidesz ifjúsági szervezetének soproni kongresszusán.

A Fidelitast a cselekvő hazaszeretet hívta életre és az hajtja ma is. A szervezet tagságának közös feladata, hogy az ország gyarapodásáért dolgozzon. Az új nemzedéknek van jövője, de ahhoz, hogy sikeresek legyenek, ahogy a múltban, úgy a jelenben is nélkülözhetetlen a Fidelitas ereje – hangsúlyozta Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas korábbi elnöke.

Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a Fidelitas tagjainak tudniuk kell küzdeni és élen járni a közösségért való munkában. Szavai szerint a jövő tétje az, hogy hűségesek tudnak-e maradni a múlthoz, elődeikhez, elveikhez, a kitűzött célokhoz, nemzetünkhöz és a szervezet erejéhez.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, a modern városok és a magyar falu programot azért indította el a kormány, hogy visszaadja a fiatalok számára a lehetőséget, hogy helyben találhassák meg számításaikat, s ne hagyják el a kistelepüléseket. Álláspontja szerint a jövő évi önkormányzati választásnak is az lesz a tétje, hogy a folyamat folytatódik-e, vagy 2002-höz hasonlóan ismét elindul a vidék elnéptelenedése.

Magyarország az elmúlt időszakban központi szerepet kapott az európai közbeszédben – jelentette ki Virgilio Falco, az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezetének elnöke. azt mondta, hogy. Meglátása szerint ugyanakkor nem szabad Brüsszelből órákat adniuk a tagállamoknak. Fontos, hogy hűek maradjunk az európai értékekhez, a jogállamisághoz és az emberek érdekeinek képviseletéhez.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke, fideszes országgyűlési képviselő kifejtette, olyan polgári társdalomért küzdenek, amelyben megőrizhetik kultúrájukat, identitásukat, értékeiket, s közben figyelnek a náluk nehezebben élőkre.
A 15. kongresszus egyhangúlag zárónyilatkozatában egyebek mellett üdvözlik, hogy a kormány kiáll a magyar emberek és a magyar bevándorláspolitika eredményei mellett és elutasítja a Sargentini-jelentés hazugságait. A dokumentum kimondja, fontosnak tartjuk, hogy a kormány tovább bővítette a csok kedvezményezettjeinek körét és a kétgyermekes családok számára is elérhetővé teszi a tízmillió forintos kamattámogatott otthonteremtési kölcsön igénylését és annak felső határát tovább emeli a nagycsaládosok számára.

A kongresszusi küldöttek kiállnak a nemzetek Európájának gondolata, a szuverén nemzetek történelmi együttműködésének alapgondolata és az európai értékek képviselete mellett.

(MTI, fidelitas.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre