Százharminc szír családot ejtett túszul az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam terroristái 130 családot hurcoltak el túsznak szombaton a szíriai el-Bahra menekülttáborból az Eufrátesz keleti partján – közölte a szélsőségesek ellen harcoló Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet az MTI beszámolója szerint. 

 

Subán al-Habúri, az Egyesült Államok támogatását élvező milícia egyik szóvivője az al-Hadat szíriai tévének elmondta: sikerült visszaverniük a dzsihadisták támadását, megvédve a többi menekültet a bahrai táborban.

A menekülttábor Hadzsin városának térségében található. Az Eufrátesz keleti partján fekvő város ellen jelenleg offenzívát folytat a kurdok dominálta ernyőszervezet, amelyet a Washington által vezetett nemzetközi koalíció légicsapásai támogatnak.

A Firat kurd hírügynökség úgy tudja, az Iszlám Állam harcosai egy homokvihar leple alatt intéztek váratlan támadást a tábor ellen. Az SDF csapatai értesülések szerint legkevesebb húsz terroristával végeztek a harcokban, de a saját veszteségeikről, illetve civil áldozatokról egyelőre nem tudni.

A nemzetközi terrorellenes koalíció szombaton tizennégy légicsapást hajtott végre a szélsőségesek állásai ellen Hadzsinnál. A Firat közlése szerint legkevesebb 105 iszlamista vesztette életét a bombázásban.

 

Kép: newsbeezer.com

(via Index)