Megkönnyítené a migránsok betelepítését az EP

MTI – Brüsszel a migránsok szervezett beutaztatását akarja bevezetni, hogy ezáltal is kikerülje a határellenőrzést -–mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményezte. A Fidesz kommunikációs igazgatója ezt egy újabb bevándorláspárti javaslatként értékelte. Úgy fogalmazott: most éppen azt találták ki, hogy a migránsok gyakorlatilag automatikusan beutazási vízumot kaphatnának az EU külképviseletein, hogy mihamarabb és minél könnyebben beutazhassanak az Európai Unióba, és itt kezdhessék el bevándorlási kérelmük intézését.

Szavai szerint a humanitárius vízum azt jelentené, hogy az eddigieknél is jóval könnyebben és szervezettebben tudnának bejutni az EU-ba migránsok. 

“Amikor azt hinnénk, hogy Brüsszel már nem tud előállni egy újabb őrültséggel, akkor mindig bebizonyosodik, hogy de igen, ilyen értelemben a fantáziájuk kimeríthetetlen”

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hidvéghi szerint Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért felelőse biztosa mindezzel legalizálni akarja a migrációt, meg akarja könnyíteni a gazdasági bevándorlók beutaztatását. A Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban jelezte: amikor a gazdasági bevándorlók belépnek az EU-ba, és menedékkérőkként határozzák meg magukat, gyakorlatilag illegális bevándorlók, a mostani törekvések pedig arra irányulnak, hogy aki csak gondol egyet, és Európába akar jönni, az ezt automatikusan meg is tehesse.

Azt is mondta, hogy ha Brüsszel legalizálná a beutaztatást, akkor afrikaiak milliói indulnának el Európa felé, s más régiókból vélhetően szintén érkeznénk gazdasági migránsok.

Összegzése szerint Brüsszel bevándorláspárti vezetése ahelyett, hogy meghallgatná az európai emberek véleményét, újabbnál újabb bevándorláspárti javaslatokat tesz. Az EP-választás felé közeledve egyre világosabban látszik a tét: ha ez a bevándorláspárti többség marad Brüsszelben, akkor fel fogják gyorsítani a bevándorlók beutaztatását az EU-ba – mondta.
    

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre