Az NGO-k a hangsúlyok eltolásával manipulálnak

Példa nélküli készülődés zajlik a csütörtöktől vasárnapig tartó európai parlamenti választásra – írja a Hiradó.hu. A leginkább álcivil szervezeteknek tekinthető humanitárius, jogvédő, klímavédő, zöldradikális, ideológiai szinten alapvetően neomarxista, vagy újbaloldali szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az európai parlamenti választások valódi tétjéről eltereljék a figyelmünket.

Az említett NGO-k úgy érvelnek, kommunikációjukban azon vannak, hogy lenullázzák a migrációs krízis negatív következményeit. A hangsúlyeltolás módszere nem új keletű. Ahogy az elmúlt napokban Grzegorz Górny lengyel dokumentumfilm-rendező is rámutatott: minden nagyobb változást vagy forradalmat a nyelvi szóhasználat megváltozása előzi meg. Változások állnak be a szavak használatában, amely legitimálja a társadalmi változásokat is.

A szavakból alkotott ködfelhő azt szolgálja, hogy befedjék a valóságot.

– Valami hasonló áll a csütörtöktől vasárnapig tartó, példa nélküli készülődés hátterében is. Az, hogy a Soros György, illetve az általa megfogalmazott nyílt társadalom doktrínáját követő csoportok megpróbálnak befolyásolni egy-egy választást, nem újdonság, így volt ez már 2014-ben is – állítja a Hiradó.hu.

– A módszer a következő: nagyobb mértékben beszélnek a klímaváltozás problémájáról, mint a bevándorlás létező veszélyeiről. Emmanuel Macron francia államfő ugyanakkor az európai közbeszéd egyik legfontosabb oszlopává tette a klímavédelem kérdését –  jelentette ki Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Szabó Dávid, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója szerint mivel a bevándorlást pártoló erőknek nem sikerült áttörést elérnie a migrációt illetően, most az NGO-k támogatásával egy új törésvonalat akarnak kialakítani a klímaváltozás középpontba helyezésével.

Sok esetben Ferenc pápa kijelentéseit is felhasználják, hogy a saját – vélt – igazságuknak nagyobb nyomatékot adjanak. Tomka Ferenc: Ferenc pápa – próféta vagy eretnek? című könyvében a pápai megnyilatkozások teljes körű vizsgálata után rámutat: a migránskérdés, illetve a pápa a menekültek befogadására buzdító felhívásai miatt Magyarországon többen rossz szemmel néznek Ferenc pápára.

Pedig a katolikus egyházfő kijelentette, minden országnak a maga helyzetétől függően kell látnia, miként dönt. És ami a legfontosabb: ismételten hangsúlyozta, hogy

csak azt lehet befogadni, aki valóban menekült, és aki vállalja, hogy azonosul az ország kultúrájával

(a muszlimok pedig azok, akik ezt általában nem teszik meg) – szögezi le Tomka Ferenc a pápai megnyilatkozásokat idézve.

Forrás: hirado.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre