Ismét szóba került Ferenc pápa magyarországi meghívása

A 2020-as nemzetközi eucharisztikus kongresszus, illetve Mindszenty József boldoggá avatása is kiváló alkalom lehetne a látogatásra.

A Vatikánba látogatott hétfőn Semjén Zsolt, ahol Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is tárgyalást folytatott. A másfél órás megbeszélésen Ferenc pápa magyarországi látogatásának lehetősége is szóba került, ahogy Mindszenty József bíboros boldoggá avatása, és a 2020-as nemzetközi eucharisztikus kongresszus is. Mint a miniszterelnök helyettes azt elmondta, a pápát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar kormány egyszerre hívta meg, ezt Áder János államfő tolmácsolta is korábban.
 
Semjén Zsolt a magyar kormány migrációval kapcsolatos álláspontját is részletesen kifejtette. Tájékoztatta a bíborost, hogy 
a segítséget szeretnék helybe vinni, és a megoldás nem az, hogy ezek az emberek a szülőhelyüket elhagyják, hanem az a helyes megoldás, ha a szülőföldjükön segítik őket emberhez méltó életet élni, és hogy a keresztényeket segítő intézményrendszer a kormányzaton belül óriási anyagi segítséget nyújt kórházak, iskolák építéséhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre