Soltész Miklós: a zsidó-keresztény kultúra mindenki hétköznapjában jelen van

A magukat liberálisnak mondó politikusok nem tudják elfogadni, hogy az augusztus 20-i állami ünnepségen megjelentek a keresztet ábrázoló zászlók – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Karc FM Hangoló című műsorában.

Az államtitkár szerint senki nem akar ráerőltetni hitbéli dolgokat senkire, de a zsidó-keresztény kultúrából fakadó erkölcs mindenki hétköznapjában jelen van. Az emberi esendőség ellenére ez határozza meg az európai kultúrát.

Soltész Miklós szerint botorság kidobni az elmúlt 2000 év értékét, hiszen a művészetektől a gazdálkodásig mindenhol tetten érhető ennek hatása. Ezt lenézni és azt mondani, hogy valaki undorodik tőle, a nyilatkozót minősíti.

Soltész Miklós szerint nyugaton, ahol még erősebben tartja magát ez a világszemlélet, valójában saját gyökereit keresi a liberális elit, de nem talál kapaszkodókat. Ezért dicsérhetik egyszerre Karl Marx-ot és az iszlám térhódítást.

Az államtitkár a Karc FM-en kifejtette: nem véletlen, hogy amikor a Közép-Kelet Európai országok emléknapot hirdettek a totális diktatúrák áldozataiért, vagy amikor a vörös csillag betiltását kezdeményezték, sokan azért tiltakoztak ez ellen, mert meg akarták akadályozni az emlékezést, amiből látszik, hogy a kommunista és liberális ideológiájuk egy tőről fakadnak.

Forrás: sztarklikk.hu (via Karc FM)

Fotó: Kárpátalja.ma/MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre