Leah Sharibu életben van és segítséget kér: hangfelvételt tett közzé a Boko Haram

Hangfelvételt tett közzé a radikális iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram.  A 35 másodperces felvételen,  melyet a The Cable publikált hétfőn, Leah anyanyelvén, hausza nyelven beszélve a nigériai kormányt kérleli, hogy járjon közbe a kiszabadulásáért. 

 

“Leah Sharibu vagyok, a dapchi lányiskolából elrabolt lány. Kérem a kormányt és a jóakaratú embereket, hogy szabadítsanak meg engem. Kérem az embereket, hogy segítsék anyukámat, apukámat, a kistestvéremet és a rokonaimat. Legyenek olyan kedvesek és segítsenek nehéz helyzetemben.”

“Könyörgöm az együttérzésükért. Felhívom a kormányt, különösen az elnököt, hogy könyörüljenek meg rajtam és szabadítsanak meg a bajtól. Köszönöm.” 

A felvételen hallatszik, hogy Leah többször tart apróbb szüneteket, ami arra enged következtetni, hogy leírt üzenetet olvas fel. 

A nigériai kormány jelenleg is vizsgálja a felvétel valódiságát. Leah édesapja,  Nathan Sharibu, állítja, hogy a felvételen hallható hang a lányáé.

“Tényleg az ő hangja! Én azt hittem, meghalt. Mikor a kiszabadult lányok elmondták, hogy a Boko Haram azért tartotta őt egyedül fogságban, mert keresztény, biztos voltam benne, hogy megölték. Bele sem merek gondolni, hogy milyen szörnyűségeket tettek vele” – mondta Nathan.  

A felvétel reményt ad a családnak – tette hozzá az édesapa. 

A hangfelvétel mellé a terrorszervezet egy fényképet is küldött, amelyen Leah drapp színű hidzsábban ül egy színes matracon, ismeretlen helyszínen. 

A teljes cikk itt olvasható angol nyelven

Fordította: Puskás Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre