A keresztény rabszolgalány Stuttgartban futott össze az Iszlám Állam emberkereskedőjével

Döbbenetes hírt osztott meg a kurd Bas News hírügynökség: egy, az Iszlám Állam által a keresztény hite miatt rabszolgaként értékesített jazidi tinédzserkorú lány arról számolt be, hogy miután kiszabadult a közel-keleti fogságból, Németországban összetalálkozott azzal az immár “menekültként” pózoló férfival, aki az Iszlám Állam emberkereskedőjeként őt árulta a rabszolgapiacon.

A magára keresztényként hivatkozó Ashwaq Ta’lo jazidi (az iraki Szindzsári-hegység körül élő, kurd nemzetiségű vallási kisebbség) tinédzserlány beszámolója szerint 2014. augusztus 3-án esett az Iszlám Állam fogságába a Közel-Keleten, ahol rabszolgaként értékesítette őt egy bizonyos Abu Humam.

 

Ezt követően október 22-én csodával határos módon kiszabadult, majd Németországba utazva beadta a hivatalos menekültügyi kérelmét, melyet el is fogadtak. Az országban három évig élt, ám ez idő alatt a lány kétszer is összetalálkozott az egykor az Iszlám Állam kötelékében szolgáló emberkereskedővel, Abu Humammal Stuttgart környékén. Elmondása szerint az első találkozáskor nem is akart a szemének hinni, próbálta elhessegetni a rossz gondolatait, azonban amikor másodszorra újra meglátta, már Humam is kiszúrta őt.

Ashwaq vagy, igaz? […] Ismerlek, és te is ismersz engem. Humam vagyok és tudom, hol laksz és azt, hogy mióta élsz itt Németországban”

– szólította meg Humam a lányt, akit korábban rabszolgának adott el a Közel-Keleten.

A lány azonban mindent megtett, hogy ne ébresszen gyanút Humamban, inkább németül válaszolt és úgy csinált, mintha nem tudná, ki az az Ashwaq, és mintha nem tudna arabul sem. A vérfagyasztó találkozót követően Ashwaq azonnal a német rendőrséghez fordult, ahol elmondta, ki pontosan Abu Humam és milyen emberiesség elleni bűncselekményeket hajtott végre a Közel-Keleten.

Csakhogy a német rendőrség azt felelte a lánynak, hogy Humam regisztrált menedékkérőként lépett be Németországba, és semmilyen bizonyítékuk nincs arra vonatkozóan, hogy mit követett el Irakban, ezért nem tehetnek semmit. Beszédes, hogy Ashwaq ezek után annyira nem érezte magát biztonságban Németországban, hogy később hazaköltözött Kurdisztánba az édesapjához. Elmondása szerint nem először fordult már ilyen elő Németországban a jazidi menekültekként élő lányok és nők körében, hogy összetalálkoztak a korábbi fogvatartójukkal a táborokban vagy az utcán.

Forrás:888.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre