Keresztényeket támogató munkacsoportot hoz létre az amerikai kormányzat

A hírt Jeff Sessions igazságügyi miniszter jelentette be, a liberálisok pedig azonnal fasizmust kiáltottak.

 

Jeff Sessions a hírt még hétfőn jelentette be egy vallásszabadságról szóló csúcstalálkozón. A vallásszabadságért küzdő munkacsoport azokat az elveket segítene átültetni a gyakorlatba, amelyet még a tavalyi év októberében fogalmazott meg az igazságügyi minisztérium.

Az igazságügyi miniszter szerint ezekre az irányelvekre azért van szükség, mert manapság rengeteg diszkrimináció éri a keresztényeket az USA-ban. Ebből néhány példát is említett:

“láthattuk, ahogy apácákat arra utasítottak, hogy fogamzásgátlókat vegyenek. És láthattuk azokat a megpróbáltatásokat, melyeken Jack Phillipsnek kellett átmennie”

– mondta az igazságügyi miniszter. Ezzel arra a cukrászra utalt, aki vallási okokból megtagadta, hogy esküvői tortát készítsen egy homoszexuális párnak. A pár beperelte őt, és az ügy egészen a legfelsőbb bíróságig jutott, ahol végül a cukrásznak adtak igazat.

Az ügy, bár nevetségesen hangzik, mégis rávilágít arra a problémára, hogy az USA-ban, bár az alkotmány garantálja a vallás szabad gyakorlását, ám a gyakorlatban ezt a bíróságok nehezen tudják összeegyeztetni a diszkriminációellenes törvényekkel. Phillips példája is ezt támasztotta alá.

Sessions szerint azonban az alkotmány adta védelem mindenre kiterjed, a vallásgyakorlás pedig nem pusztán szabadság, de jog kérdése is. “Nem lehet kétség afelől, hogy a vallásos emberek miatt vagyunk erős nemzet” – fogalmazott a miniszter.

 Az ellenzők szerint a most tett lépések azonban károsak és kirekesztőek. A közösségi médiában többen odáig mentek, hogy a bejelentést követően egyenesen fasizmust kiáltottak.

Forrás: 888.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre