Életét kockáztatva tanítja diákjait a Bibliára egy kambodzsai tanár

Jézus tanításait adja át diákjainak egy fiatal kambodzsai tanár. A délkelet-ázsiai országban tilos a keresztény tanítások terjesztése.

 

 

Kambodzsában törvényt sért az, aki nyilvános helyen Jézus tanításait terjeszti. A kambodzsai hatóságok nem egyszer tartóztattak le keresztény misszionáriusokat a rend megzavarásának vádjával.

Az országban gyakran támadják meg azokat az embereket, akik keresztény szimbólumot hordanak. Szélsőséges esetekben megtörtént, hogy halálra vertek egy keresztényt, vagy a hatóságok évekig börtönbe zártak keresztény hittérítőket.

Ennek ellenére egy fiatal tanár az angol órák tananyagaiba beépítve oktatja diákjait a Biblia szent írásaira.

Su Kinh  Kat egyike azoknak a kambodzsai keresztényeknek, akik nem félnek a hatóságoktól és a többségi társadalom atrocitásaitól. Büszkén kiáll hite mellett és erre bíztatja a kambodzsai keresztényeket, akik jelenleg a lakosság csupán két százalékát teszik ki.

Az angol tanár pár éve megalapította a Jó Magok magániskolát, hogy az angol nyelv mellett a kereszténység tanításaira is oktassa a gyerekeket.

Gyerekkoromban egy keresztény pap járt a falunkban, tanításain keresztül megérintett Jézus szava. Sokáig nem tudtam, hogy tudnám szolgálni Istent, de egyszer imádkozás közben hozzám szólt az Úr, és elmondta, hogy az angoltudásomat használjam fel. Ekkor döntöttem el, hogy iskolát alapítok– meséli Su Kinh Kat.

Fontosnak tartom, hogy a kambodzsai lányok az angol nyelv elsajátítása mellett Jézus tanításait is magukévá tegyék. Ezért az órákon gyakran Márk evangéliumából olvasnak fel a diákok – mondta Vikki Monley önkéntes hitoktató.

Kezdetben Kat egy kis szobában tanította a gyerekeket, mára viszont a Jó Magok Iskolája egy kétszintes intézménnyé nőtte ki magát, ahol több mint száz diák tanul. Az iskolának jó nemzetközi kapcsolatai vannak és együttműködik a helyi  keresztény egyházakkal is.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás: Linga.org, projects-abroad.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre