Mindegy, hogy győzelem vagy vereség, a horvát kapitány magánál tartja a rózsafüzérét

A vasárnapi FIFA Világbajnokság döntőjében Franciaországnak Horvátország lesz az ellenfele, amely történetének legjobb eredményét elérve jutott a fináléba. Amellett, hogy a balkáni ország többségében katolikus, a csapat szövetségi kapitánya is hitéről tett tanúságot, amikor arról mesélt, hogy rózsafüzérét mindenhova magával viszi.

Zlatko Dalic a világbajnokság alatt arról beszélt, hogy saját sikerét Istenbe vetett hitének köszönheti, emellett pedig magánál hord egy rózsafüzért, amit nehezebb időkben imádkozik. Hitéről a Horvát Katolikus Rádiónak nyilatkozott a torna elején.

„Minden, amit a saját életemben és a karrierem során elértem, azért az Úrnak tartozom hálával” – mondta Dalic.

A horvát nemzeti tizenegy tegnap este a hosszabbításban kivívott győzelmével jutott a döntőbe, ahol a franciákkal fognak találkozni.

„Jól érzem magam a bőrömben és boldog vagyok, de erős hit és kitartás nélkül nehéz lett volna elérni ezt az eredményt. Amikor az ember elveszíti a reményt, akkor a hitére és Istenre kell támaszkodnia – tette hozzá a kapitány.

Ebben az értelemben – folytatta Dalic – „mindig van nálam egy rózsafüzér a zsebemben, és ha nehéz időszakon megyek keresztül akkor ez sokat segít.”

A horvátok szereplésével kapcsolatban a szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy tisztában van az elvárásokkal és tudja, hogy mennyien szeretik a horvát futballt és a nemzeti csapatot. Kiemelte, hogy a jó dolgok mindig megelégedettséggel, boldogsággal töltenek el, amit a jelenlegi eredmény is mutat, emellett pedig az embernek magával és másokkal is őszintének kell lennie.

Dalic az angolok elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy csapata nem fél senkitől, még az angoloktól sem. Az ötvenegy éves edző egyben kétgyermekes családapa is. Fiatalon a Hajduk Split, az Inter Zapresic és a Varteks Varazdin játékosa volt.

Profi karrierjét 2000-ben fejezte be és különböző horvát csapatok edzője volt, majd Szaúd-Arábiában az Al-Faisaly Harmah és az Al-Hilal csapatát vezette. Ezután pedig az Egyesült Arab Emirátusokban az Al-Ain edzője volt.

A horvát válogatott élére 2017-ben kapott kinevezést.

Forrás: CNA

Fotó: Sky Sports

Iratkozzon fel hírlevelünkre