Nem bír magával a balliberális holdudvar

Azt sajnos már kezdjük megszokni, hogy a baloldal politikai haszonszerzésre használja az immár világjárvánnyá minősített koronavírus-fertőzést. Erre legutóbb a Momentum Európai Parlamenti képviselője, Donáth Anna szolgáltatott ékes bizonyítékot az ATV stúdiójában. Akit mélyebben érdekel a politikus mondandója, itt megnézheti. Ugyanakkor nemcsak ők, hanem a hozzájuk tartozó holdudvar is kitesz magáért ezekben a napokban.

Legutóbb Vágó István volt „kvízmester”, jelenlegi XII. kerületi DK-s önkormányzati képviselő osztotta meg gondolatait a Facebookon. Vágó a vírustesztek számán élcelődve osztott meg egy bejegyzést a következő szöveggel:

Két területen spórolnak egyszerre:

– kevesebb vírusteszt
– kevesebb nyugdíjas.
Ügyes.

Miután a posztról cikket írt az Origo, Vágó ismét megnyilvánult, megköszönve a portál újságírójának, hogy növelte posztja látogatottságát, és jelezte, hogy ő maga is nyugdíjas. Érdekes az is, hogy

a gyűlöletkeltésre máskor oly érzékeny Facebook a füle botját sem mozdította Vágó bejegyzésével kapcsolatban.

Nekiment a Facebook két magyar katolikus oldalnak

Nem a DK politikusa az egyetlen, aki megvillantotta „humorát” a járvánnyal kapcsolatban. Falus Ferenc, a baloldal 2014-es főpolgármester-jelöltje – aki épp a napokban lett a Karácsony Gergely gründolta Budapesti Egészségügyi Fórum tagja – még a vírus európai elterjedése előtt, február elején nyilvánult meg először a kérdésben. Azóta is elérhető bejegyzésében egy Átlátszó-cikk megosztásához írta azt kommentárként:

„Már az is sokat segítene, ha Orbán Viktor beülne egy kínai étterembe”.

Falus – akire egyébként a balliberális média az elmúlt hetekben előszeretettel hivatkozott volt tisztifőorvosként, elhallgatva politikai tevékenységét – ugyanakkor nem állt meg itt. Február végén a következő bejegyzést osztotta meg:

„Nagy kár, hogy a koronavírus nem közbeszerzés útján terjed. Akkor nem kellene izgulnunk, hogy ki fogja megkapni”.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként tegnap éppen arra szólított fel, hogy a jelenlegi helyzetben az ellenzék tartózkodjon a bírálatoktól, és tanúsítson együttműködést. Úgy tűnik, ez az érintetteknél egyelőre nem talált értő fülekre.

Kiemelt kép forrása: YouTube

'Fel a tetejéhez' gomb