A családi élettel foglalkozó kurzusokat is indít a Károli

A párkapcsolattal és családi élettel összefüggő kurzusokat is hirdet a jövőben a Károli Református Egyetem a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvánnyal együttműködve.

Együttműködési megállapodást írt alá a Károli Gáspár Református Egyetem és a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány 2024. október 9-én, mellyel a családbarát hitvallás elmélyítése a céljuk a felsőoktatásban. Az aláírás egyben azt is jelenti, hogy a felsőoktatási intézmény elnyerte a Családbarát Egyetem címet – közölte az alapítvány pénteken a szerkesztőségünkkel.

Mint írták, a párkapcsolattal, családi élettel összefüggő kurzusok hirdetése, ahhoz tartozó kutatások ösztönzése, valamint a kisgyermekes hallgatók és munkatársak számára a gyermekek ellátását szolgáló infrastruktúra fejlesztése csak néhány azon intézkedések közül, amelyek az együttműködés tevékenységi körébe tartoznak.

A megállapodást az egyetem részéről Furkó B. Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, az alapítvány részéről Skrabski Fruzsina kuratóriumi elnök írta alá.

Ezzel a Károli Gáspár Református Egyetem csatlakozott a családbarát egyetemek közé: az alapítvány eddig már a Semmelweis Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Széchenyi István Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, az Óbudai Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, az Esterházy Károly Katolikus Egyetemmel, a Soproni Egyetemmel, az Állatorvostudományi Egyetemmel, valamint a Veszprémi Egyetemmel kötött megállapodást.

Címlapkép: Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kuratóriumi elnöke; Prof. dr. Furkó B. Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese

'Fel a tetejéhez' gomb