Felborult egy kisebb hajó Tahitótfalunál, drámai videó a mentésről!

Felborult egy kisebb hajó Tahitótfalu környékén az áradó Duna szentendrei ágában, egy ember pedig egy fába kapaszkodva vár a segítségre – erről kapott jelzést a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A Tények azt írja, hogy a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook oldalán közzétett posztjuk szerint a jelzés után a hajós egységük megkezdte a vonulást a helyszínre és ezzel párhuzamosan a drónjukat is oda irányították, hiszen nem csak a vízből mentésről volt szó, hanem kutatásról is, mert a személy helyzete nem volt egyértelműen behatárolható.

A kiérkezésükkor a helyszínhez közel a szentendrei hivatásos tűzoltók a parton már túl voltak az információk begyűjtésén, így az ő koordinációjukkal zajlott a bajbajutott személy kutatása, ami perceken belül eredményt is hozott, mert a hajós egységük segélykiáltásokat hallott az ártérből. Mindeközben a légi mentők a levegőből pásztázták a területet, a vízi rendészet hajója úton volt és a mentőszolgálat esetkocsija is a helyszínre érkezett. Az akcióról készült videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Forrás: Tények.hu

'Fel a tetejéhez' gomb