Tavaly 3000 rendőrt támadtak meg Németországban!

Május utolsó napján ölt meg egy rendőrt egy mannheimi tüntetésen egy afgán migráns. Az eset az egész országot megrázta, de azóta sem tudhattuk meg, hogy az új hazát keresők közül hányan támadtak rá az egyenruhát viselőkre, mint a rendszer és az ország védelmezőire. A legutolsó információt a Welt.de tette közzé még 2021 elején. Akkor kiderült, hogy a rendőrök elleni támadások közel 90 százaléka letartóztatás vagy a személyi igazolvány ellenőrzése közben történt, és „csupán” 4,5 százaléka volt tüntetésekhez köthető.

Most azonban új adatokhoz jutott a Nius.de. Jellemzően nem a szövetségi belügyminiszter, hanem a szövetségi rendőrség vezetője, dr. Dieter Romann jóvoltából, aki egy sajtótájékoztatón ismertette a tavalyi számokat. Ezek pedig ismét azt igazolják amit az egyesek szerint nem is létező migránsbűnözésről tudtunk. Romann így fogalmazott:

Németország teljes lakossága 84,7 millió, ennek 85 százaléka német és 15 százaléka külföldi. A teljes lakossághoz képest a külföldiek hatszor gyakrabban használnak kést az erőszakos bűncselekményeik során.

Ami a szexuális bűncselekményeket illeti, ott még rosszabb a helyzet – tette hozzá Romann.

A teljes lakossághoz képest a külföldiek hétszer több nemi erőszakot követnek el mint a németek.

Ezekből az ország rendőrei 2023-ban 1898-at jegyeztek fel, azaz napi több mint ötöt. Hozzátesszük: az ilyen bűncselekmények nagy része nem szokott belekerülni a statisztikákba, másrészt a „külföldiek” kifejezés nem kizárólag csak migránsokat jelent.

Tavaly az egész évben csaknem 3000 (pontosan 2979) rendőrt támadtak meg, főként járőrözés közben vagy bűnügyi nyomozás során. Az idei első félévben a tavalyinál 27 százalékkal több (!) támadás történt a vasúti ellenőrzések során. A Nius.de egy másik, friss cikkében felsorolt néhány példát az elmúlt hétből.

Baden-Baden vasútállomásán egy nigériai férfi utasokat zaklatott és kiabálni kezdett, majd alsógatyára vetkőzött. Később dulakodni kezdett a rendőrökkel. A Frankfurt és Mainz közötti vonaton egy algériai férfi megverte a kalauzt, aki nem fogadta el az érvénytelen jegyét. Bad Hersfeld és Fulda között egy eddig ismeretlen férfi erőszakoskodott a vonat vezetőjével, majd meghúzta a vészféket, leugrott a vonatról, és eltűnt. Őt még keresik.

Az esetek után Carsten Linnemann, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára, a Bild am Sonntagban elmondta, hogy az elmúlt 18 hónapban ezer késes támadást jegyeztek fel a vasútállomásokon.

A német pályaudvarok egyre inkább a fegyveres erőszak gócpontjaivá válnak

– írta.

Címlapkép: Illusztráció – Rendőrök és mentőalakulatok tagjai dolgoznak a baden-württembergi Albstadt-Lautlingen település egyik utcáján 2024. július 14-én. Fotó: MTI/EPA/Jannaik Noelke

'Fel a tetejéhez' gomb