Tőkés László: Reméljük, hogy a KDNP után az RMDSZ is elhagyja az Európai Néppártot

Okkal remélhetjük, hogy a Kereszténydemokrata Néppárthoz (KDNP) hasonlóan rövidesen a Románia Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is kilép a nevére méltatlanná vált Európai Néppártból – mondta Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szombaton délelőtt Tusványoson.

Ezelőtt 35 évvel másmilyen Európáról álmodtunk, a Hősök terén majd Sopronpusztán és Temesváron túláradó lelkesedéssel köszöntöttók a „vén Európát”, a becsülnivaló, büszke és gyönyörű nőt, akit Varga Miklós énekelt meg nekünk még a tegnap este is – mondta Tőkés László.

Hozzátette:

mára azonban a varázsa megfakult ennek a gyönyörű nőnek, a brüsszeli bürokraták fogságába került, és okkal féltjük attól, hogy holmi idegen istenek Európé második és végleges elrablásán mesterkednek.

A szépséges Europé vagy Európa a görög mitológia szerint a föníciai király leánya volt, Zeusz, a görög mitológia főistene fehér bika képében rabolta el, majd tette magáévá.

Tőkés László így folytatta:

tudatában vagyunk annak, hogy a Nyugat-Európát az illegális bevándorlás útján programszerűen és bevallottan meghódítani igyekvő iszlám a keresztyén őslakosságra nézve komoly veszélyt jelent.

Ezen veszély láttán a keresztyéneknek, keresztényeknek választaniuk lehet a lelki megújulás vagy a mohamedánná válás között – szögezte le.

Majd a mellette helyet foglaló Orbán Viktor miniszterelnökhöz szólva úgy fogalmazott, hogy „a nemzeti és az európai önvédelem mellett a helyünk, és remélni merjük, hogy jövőre ugyanitt, önnel együtt, a jobboldalon felsorokozó patrióta szövetségeseit is a bálványosi, tusnádfürdői nyári táborban üdvözölhetjük”.

„Mint ahogy azt is okkal remélhetjük – folyatta – , hogy a KDNP-hez hasonlóan rövidesen az RMDSZ is kilép a nevére méltatlanná vált Európai Néppártból, és két erdélyi európai képviselőnk az európai Patrióták frakcióját fogja gyarapítani.”

Szavait kitörő taps köszöntötte a hallgatóság részéről.

Címlapkép: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke (k), Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke (j) és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke (b). Forrás: Facebook/Tusványos 


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb