Megsértette a keresztényeket az olimpia megnyitója

„Gyalázat és Istenkáromlás – ennyi volt és nem több a tegnapi olimpiai megnyitója” – fogalmazott Varga Gergő Zoltán a Szent István Intézet Facebook-oldalán megjelent írásában.

Mikor gyermeki izgatottsággal leültem megnézni az idei olimpiai játékok nyitó ceremóniáját valami olyasmit vártam, mint amit a londonin tapasztaltunk: évszázados nemzeti jegyek és a kortárs kultúra megjelenítése valamiféle sajátos köntösben – írta az újságíró.

A sokféleséget és a másságot állította a középpontba az olimpia megnyitóműsora

Itt vártam volna azért minimum egy Jeanne d’Arcot, ha már a párizsi olimpia művészeti igazgatója, Thomas Jolly azon lamentált egy sort, mekkora felelősség, komplex és ambíciózus kihívás ez egy művész számára, hogy „mindenkit” megjelenítsen az ünnepségen – tette hozzá.

Ehelyett kaptunk utolsó vacsorán szívecskét mutató túlsúlyos hölgyet. Ugye a body shaming problémája az egészségtudatosságot is páratlan fókuszba emelő, világméretű sportesemény alatt is egy releváns dolog marad a diverzitást istenítő franciáknál, ilyenkor sem szabad olyasmit mondani, hogy ez az állapot esetleg „nem egészséges”. Nem, ez egy pozitív dolog, ezt külön ki kell emelni! Ő, mármint a túlsúlyos hölgy a „Jézus” az asztalnál, fején egy Eucharisztiát idéző korona, mellette pedig az apostolok gyanánt: szakállas nő, lefejezett Marie Antoinette, férfinők és nőférfik, transzfesztiták és ki tudja még mifélék… – írta.

Az utolsó vacsorát gúnyoló kép a párizsi olimpia megnyitóműsorából, illetve az eredeti ábrázolása. Forrás: Facebook

Ezen fél- vagy egészen meztelen gender-kultisták kísérték végig az egész ünnepséget táncnak csúfolt, undorító vonaglásuk közepette. Táncoltak ők mindenhol, mint akiknek minden mindegy, gyümölcsös tálon kékre maszkírozott pucér férfi mögött, vagy éppen gyerekeket (!!!) körbe állva. Mert természetesen gyerekeket szinte mindenhova pakolni kellett, ahol ezek a visszataszító karakterek megfordulnak – fogalmazott a párizsi megnyitóról szóló írásában Varga Gergő Zoltán.

Címlapkép: Az utolsó vacsorát gúnyoló kép a párizsi olimpia megnyitóműsorából. Forrás: Facebook/Benkő Biró Zoltán 


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb