A FeltöltŐ Fesztivál célja, hogy az erdélyi emberek szíve megnyíljon egymás és Isten előtt

Idén nyáron is megtelt a gyergyószentmiklósi művelődési központ előtti tér hívekkel, érdeklődőkkel a FeltöltŐ keresztény zenefesztivál idején, június 28-30. között.

A rendezvény célja, hogy a fesztivál által az erdélyi emberek szíve megnyíljon egymás és Isten előtt. A programsorozat kimondott célja továbbá, hogy az erdélyi és a magyarországi hívő közösségeket jobban összekösse, átjárhatóvá tegye, és ezáltal ápolja a kapcsolatokat az év további részében is.

A FeltöltŐ Fesztivál arról vált híressé, hogy magyarországi és erdélyi dicsőítő zenekarok, előadók, együttesek váltják egymást a színpadon különböző felekezetekből. Továbbá ismeretterjesztő előadások is mindig részét képezik a programnak, szintén erdélyi és magyarországi előadók, ismert és elismert szakemberek tesznek tanúságot a hitükről, mint Csókay András idegsebész, Bedő Imre közgazdász, Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató vagy Sisak Imola pszichoterapeuta.

Egyébiránt a szervezőcsoport tagjai is több felekezetből állnak össze. A fesztivál a zenei irányultságot tekintve a keresztény könnyűzenére építkezik, azon belül is a modernebb, fiatalosabb zenékre helyezik a hangsúlyt, de korcsoporttól függetlenül mindenkit szívesen várnak az eseményeikre.

Forrás: Facebook/FeltöltŐ

A fesztivál utolsó napján egy közös ökumenikus istentiszteletre is invitálták a résztvevőket.

A FeltöltŐ alkalom célja, hogy a programra érkező emberek találkozzanak Istennel, és rájöjjenek, hogy a Vele való kapcsolatban élet és erő van.

A zenei színpadon olyan neves fellépők szerepeltek, mint Tibes, a PZM, a 4is5, az Új forrás, Csiszér László, Kökény Attila, a Dics-suli és az Eucharist zenekar.

A szervezők arra a kérdésre, hogy mi az, amire szerintük a leginkább szükség lenne a keresztény közegben, ezt válaszolták:

Az, hogy az emberek ráébredjenek arra, hogy az Istennel való élet örömteli, és nem idejétmúlt. Szeretnénk, ha a rendezvény hidat építene az emberek és Isten között, valamint elősegítené a megnyílást, a falak lebontását egymás és a különböző felekezetek között.

A FeltöltŐ Fesztivál évről évre nagy lépéseket tesz abba az irányba, hogy előmozdítsa a változást, az ébredést Gyergyószentmiklóson.

Címlapkép forrása: Facebook/FeltöltŐ


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb