Toni Kroos és családja inkább Spanyolországban él tovább a németországi migránsállapotok miatt

„A lányom pár év múlva 14 éves lesz, nem szívesen engedném ki 23 óra után egy német nagyvárosban, ezért is Spanyolországban fogunk élni. Biztonságosabb” – nyilatkozta Toni Kroos labdarúgó, aki utolsó profi mérkőzését lépett pályára a Németország-Spanyolország foci Eb-negyeddöntőn, amelyet elvesztettek a házigazda németek.

Toni Kroost, aki már hosszú ideje Spanyolországban él – a Real Madrid játékosaként futballozott – , Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány nem sokkal az Európa-bajnokság előtt bírta rá, hogy a kontinenstorna erejéig – pályafutása utolsó megmérettetésére – térjen vissza a német válogatottba. Korábban lemondta a válogatottban való szereplést a sportoló.

A világhírű játékos tehát most – ahogy azt már előre eldöntötte – visszavonul a profi labdarúgástól. Egy sváb lapnak nyilatkozva fogalmazott úgy, hogy „egyelőre Spanyolországban szeretne maradni, többek között azért is, mert szerinte Németország már nem ugyanaz a hely, ami tíz évvel ezelőtt volt, amikor elhagyta”.

Spanyolországot sokkal biztonságosabbnak tartja, mint a hazáját. A labdarúgó szerint probléma, hogy

a migráció Németországban folyamatosan jelen van.

„Az Európa-bajnokság ismét megmutatta, Németország mennyire nyitott, de az elmúlt években számos dolog túlzottan kontrollálatlan volt” – tette hozzá a Kroos.

Címlapkép: A német Toni Kroos (b) és a spanyol Daniel Olmo a németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Spanyolország-Németország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. július 5-én. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

'Fel a tetejéhez' gomb