Genderszakos palesztinpárti diákok zavarták meg a Soros György alapította CEU diplomaosztóját

A genderszakos diákok palesztin sálakban és zászlókkal vonultak fel a színpadra: azzal vádolták a Közép-európai Egyetem (CEU) tanárait, hogy összejátszanak a zsidó állammal, többen Izrael megsemmisítését követelték – számolt be róla a mandiner.hu oldal hétfőn. Az amerikai egyetemeken tapasztalt palesztinpárti őrület megérkezett Bécsbe is – tették hozzá.

Mint írták, a CEU diplomaosztó ünnepségét Izrael-ellenes diákok zavarták meg, akik támadták az egyetem vezetését és tanári karát; azzal vádolták őket, hogy „kollaborálnak Izraellel” és egy „népirtást” támogatnak azzal, hogy nem bojkottálják az izraeli intézményeket.

A beszámolóban emlékeztetnek rá, hogy a Soros György alapította CEU még budapesti időszakában és azóta is gyakran engedett teret palesztinpárti hangoknak, de ez – úgy tűnik – nem volt elegendő a tüntető diákoknak.

A palesztinpárti tüntetők több beszédet, illetve díjkiosztót is megzavartak, illetve amikor közülük kapott szót valaki, akkor Izrael-ellenes beszédeket tartottak.

Az MA diákok közül Julia Gugerli Lazos mondta az ünnepi beszédet, mint mondta, hiába próbálták rávenni a CEU vezetőségét, hogy álljon ki az „Izrael által elkövetett népirtás ellen”, a CEU megtartotta a kapcsolatait az izraeli egyetemekkel, valamint izraeli érdekeltségű cégekkel – olvasható a tudósításban.

A internetes lap megjegyezte cikkében, hogy a diákok felháborodása azért is meglepő, mert korábban a német nyelvű sajtóban több cikk is megjelent arról, hogy a CEU-n Izrael-ellenes hangulat uralkodik. Ahogy arra is rámutattak, hogy a CEU diplomaosztója az amerikai egyetemeken zajló hasonló tüntetéseket idézte, amelyek során a diákok tömegei tüntettek az Egyesült Államok Izrael-politikája, valamint a zsidó állam Hamásszal szembeni háborúja ellen. Ahogy Amerikában, úgy Európában is az olyan intézményekben zajlottak a legnagyobb palesztinpárti tüntetések, amelyek az elmúlt években leginkább teret adtak a woke ideológiáknak – írták.

Címlapkép: Palesztinpárti tüntetése a bécsi CEU diplomaosztóján. Forrás: Youtube screenshot/Mandiner.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre