Rétvári Bence a „BezzegRomániázóknak” üzent – Magyarország egy fontos statisztika adat szerint lekörözi Romániát és az EU-átlagot is


Hirdetés

Az alábbi ábrát javaslom mindazok figyelmébe, akik folyamatosan „BezzegRomániáznak” és folyamatosan csak leszólják Magyarország teljesítményét. Az ábra azt mutatja, hogy az egyes EU országokban mennyien vannak kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának, azaz a lakosság mekkora része él szegénységben vagy ennek a határán – tette közzé Facebook-oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke.

Mindezt az Európai Unió minden országban ugyanúgy vizsgálja – jegyezte meg a politikus.

Az ábra azt mutatja meg, hogy a lakosság mekkora része él szegénységben vagy ennek a határán az Európai Unió országaiban. Románia balra az első ország, jócskán lemaradva Magyarországtól, de még az EU-átlagtól is. Forrás: Facebook/Rétvári Bence

Nos, ebben a rangsorban Magyarország a 13. helyen szerepel, azaz pont a középmezőnyben vagyunk – mutatott rá Rétvári Bence.

Köszönhető ez az egymillió új munkahelynek, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek is!

– sorolta.

Hozzátette, hogy „sok nyugat-európai országban a migráció növeli a szegények számát”.

Rétvári Bence felelevenítette, hogy Magyarország tíz évvel ezelőtt a 24. helyen állt ebben a rangsorban, s akkor csak Görögország, Bulgária és Románia volt hazánk mögött.

Sokat sikerült tehát javítanunk, ami a szegénység helyzetét illeti! – összegzett a kereszténydemokratikus politikus.

Címlapkép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

'Fel a tetejéhez' gomb