Gebauer Szabolcs, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének főtitkára kapta az Európa-érem újságíródíjat

Gebauer Szabolcs, az MTI brüsszeli tudósítója, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének főtitkára kapta az idén a Balassi Kard Művészeti Alapítvány Európa-érem újságíródíját.

A 26. alkalommal odaítélt elismerést Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke adta át az újságírónak csütörtökön Budapesten, a Magyar Távirati Iroda egykori, Naphegy téri székházában.

Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke elmondta: a Baján született Gebauer Szabolcs Kecskeméten, az ottani piarista gimnáziumban érettségizett, ami máig meghatározza értékrendjét. Felsőfokú tanulmányait Pécsen, német szakon kezdte, ezzel egy időben Budapesten, a Központi Szeminárium hitoktatóképzőjében is ismereteket szerzett. Ezt követően Párizsban, a Sorbonne illetékes karán tanulta a francia nyelvet, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett sajtó szakirányon diplomát.

Gebauer Szabolcs az oklevél megszerzése után a Duna Televíziónál kapott munkát, ahol öt éven keresztül a határon túli műsorok felelős szerkesztői tisztségét töltötte be. A MTI-t 2015 óta tudósítja Brüsszelből, 2004 óta pedig Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének főtitkári tisztét is ellátja – ismertette az alapítványi vezető.

Molnár Pál hangsúlyozta:

Gebauer Szabolcs munkái a valóságról szólnak, szoros tényirodalom, amit alkot, ám mindezekkel együtt tevékenysége igazi elit újságírás, hiszen tévednie nem szabad, tartania kell magát a precíz kiegyensúlyozottsághoz.

Gebauer Szabolcs azzal mondott köszönetet az elismerésért, hogy komoly felelősséget ró rá a díj.

'Fel a tetejéhez' gomb