Katalin hercegné megható családi videóval adott hírt állapotáról

Katalin hercegné befejezte a kemoterápiás kezeléseket, de mint mondja, ez még közel sem jelenti az út végét. A walesi hercegnő családja körében beszélt arról, hogy milyen fontos értékelni az életet.

A királyi család ismét közzétett egy videót a rákbeteg Katalin hercegné egészségügyi állapotáról. A korábbi, sötét tónusú felvétellel ellentétben, amelyben a walesi hercegnő maga osztotta meg a hírt a nyilvánossággal, hogy súlyos betegséggel küzd, ez a kisfilm most tele van élettel és szeretettel, a családi örömök és a közös együttlét intim pillanataival.

A felvétel megtekintése közben könnyed, megható képsorok peregnek a királyi családról, miközben súlyos dolgokról esik szó: hogyan változhat meg egy pillanat alatt az életünk, amit ismertünk és szerettünk, és hogy ilyenkor is meg kell találni a módját, hogy „eligazodjunk a viharos vizeken és az ismeretlen úton.”

El sem tudom mondani, milyen megkönnyebbülés, hogy végre befejeztem a kemoterápiás kezelésemet – fogalmazott videójában Katalin hercegné, aki azt is bevallotta, hogy az elmúlt kilenc hónap hihetetlenül kemény volt az egész család számára. Mint fogalmazott, összetett, ijesztő és kiszámíthatatlan út volt ez mindenkinek, különösen azoknak, akik a legközelebb állnak az emberhez.

Katalin kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról is, hogy állapota korábban sosem tapasztalt módon szembesítette őt saját sebezhetőségével, alázatra tanítva őt és arra, hogy mindet más perspektívából szemléljen.

„Ez az időszak arra tanított meg Williamet és engem, hogy legyünk hálásak az élet egyszerű, mégis fontos dolgaiért, amelyeket sokan természetesnek veszünk: szeretni és szeretve lenni.”

A hercegné egyelőre arra összpontosít, hogy mindent megtegyen a teljes gyógyulás érdekében, hiszen az, hogy befejezte a kemoterápiát, még nem jelenti azt, hogy teljesen megszabadult a betegségtől.

„A gyógyuláshoz és a teljes felépüléshez vezető utam még hosszú (…) de alig várom, hogy újra munkába állhassak, és az elkövetkező hónapokban vállalhassak pár nyilvános elfoglaltságot is, amikor csak tehetem.”

Katali hercegné arra is rávilágított, hogy a történtek ellenére megújult reménységgel és az élet megbecsülésének gondolatával lép a gyógyulás új szakaszába.

„William és én nagyon hálásak vagyunk a támogatásért, amit kaptunk, és nagy erőt merítettünk mindazoktól, akik ebben az időszakban segítenek nekünk. Sokat jelentett az emberek kedvessége, empátiája és együttérzése”.

Azoknak is üzent a walesi hercegnő, akik még küzdenek a rák ellen: „Veletek maradok, egymás mellett, kézenfogva. Még a sötétségből is kiragyoghat a fény, hagyjátok, hogy ragyogjon!”

'Fel a tetejéhez' gomb