Minden nap imával kezdődött és zárult a váci gyermektáborban

Jó hangulat, sportos programok, krisztusi hit. Többek között ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a Váci Kolping Család 2024-es nyári gyermektáborát, amelyen közel ötven fő vett részt. Az idén második alkalommal megszervezett tábornak ismét a váci Kolping Ház adott otthont – írta pénteken a vaciegyhazmegye.hu oldal.

Zengő Ádám beszámolója alapján tudósítottak a táborról.

Tavalyi nyári táborunk sikere után természetes volt, hogy ezt az eseményt idén is meg kell szerveznünk. Az ötletelés már hónapokkal a tábor előtt megkezdődött. A főszervezők munkáját természetesen mi, fiatalok, a későbbi csapatvezetők és segítők is támogattuk – írta.

A tábor alapjául idén is a sport szoltált, ez a tematika több szempontból is előnyös volt, hiszen a gyerekeket sportos, aktív programokkal nem volt nehéz lekötni, emellett pedig a sport történelmével is szívesen ismerkedtek – tudatta.

A gyerekek idén is korosztály szerint voltak csapatokba osztva. Az első napon mindegyik csapatnak sporthoz kapcsolódó csapatnevet és csatakiáltást kellett választani. Emellett készíteniük kellett egy projektmunkát egy kiválasztott sportról a csapatvezetők segítségével, ezt később prezentálniuk is kellett a többi táborozónak. Természetesen a tényleges sportprogramok is helyet kaptak táborban: többek között brazil Jiu Jitsu-bemutató, szertorna-bemutató, labdás sportok bemutatója, falmászóedzés, darts és hasonlók. Nem maradhatott ki az olimpiával kapcsolatos beszélgetés sem, ekkor a nagyobb korú gyermekeknek mesélt a táborvezető az ókori és újkori olimpiák történetéről.

A napokat imával kezdtük és azzal is zártuk. A hét kegyelmeiért szentmisében adtunk hálát, amelyet Molnár Zsolt plébános atya celebrált nekünk

– ismertette a csapatvezető.

Ez azért is különleges volt, mert egyenpólóban vehettünk részt a szentmisén, ezzel is kifejezve összetartozásunkat – jegyezte meg a táborról szóló beszámolójában Zengő Ádám.

Címlapkép: Minden nap imával kezdődött és zárult a Váci Kolping Család 2024-es nyári gyermektáborában. Forrás: vaciegyhazmegye.hu

'Fel a tetejéhez' gomb